|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
le_szek
|
Napisane: 28 maja 2009, o 13:05 |
|
 |
Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 08:40 Posty: 7623 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Leszek
|
Ostatnie - przypadkowe odkrycie (najpierw zobaczyłem z okna pociągu, potem cyknąłem wracając wzdłuż torów). Smutny kadłubek na terenie niezidentyfikowanego zakładu w ruinie (zapytam na forum Myszkowa, ale oni tam mało aktywni są).
_________________ Jeśli gdzieś nie wyświetlają się moje zdjęcia, proszę o PM.
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
Tom
|
Napisane: 3 lip 2009, o 13:52 |
|
Dołączył(a): 28 cze 2009, o 20:49 Posty: 24 Lokalizacja: Myszków
|
raczej się od nich nie dowiesz... dobrze, że zainteresował Cię ten obiekt - znajduje się w kompleksie zabudowań przedwojennej fabryki sztucznego jedwabiu, które po wojnie zostały wykorzystane przez Zakłady Mięsne "Pomer" z Warszawy... niedługo większość tych obiektów (łącznie z halą i ową wieżą) przestanie istnieć  więcej o fabryce napisałem w moim blogu... a w ogóle pozdrawiam wszystkich! jestem nowy, a trafiłem tu za sprawą kol. le-szka, który działa również na ForumJurajskim gdzie zareklamował Eksploratorów
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 3 lip 2009, o 22:45 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Właśnie ostatnio zajrzałem na Twojego bloga i znalazłem tą informację, ale wstrzymałem się, dając Ci pierwszeństwo Fajnie, że dołączyłeś - w Twoim mieście i okolicy też jest sporo ciekawych obiektów, mam nadzieję, że wrzucisz conieco, na początek może ową fabrykę? Mam ochotę się wybrać ponownie do Myszkowa, ale ciągle czasu brak
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
Tom
|
Napisane: 4 lip 2009, o 11:02 |
|
|
no właśnie! jestem trochę zaskoczony, że z mojego miasta wrzucono parę obiektów... to pewnie przy okazji podróży na Jurę tu zaglądasz?
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 4 lip 2009, o 11:40 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Na Jurze niestety ostatnio rzadko bywam, a do Myszkowa pojechałem specjalnie - przede wszystkim dla wież ciśnień
|
|
 |
|
 |
Tom
|
Napisane: 6 lip 2009, o 22:21 |
|
|
na prośbę dorzucam dwa zdjęcia z ową wieżą
Załączniki: |

fabr.2008.JPG [ 68.25 KiB | Przeglądane 970 razy ]
|

fabr2009.jpg [ 91.17 KiB | Przeglądane 970 razy ]
|
|
|
 |
|
 |
t_rex
|
Napisane: 1 maja 2011, o 20:14 |
|
Dołączył(a): 1 maja 2011, o 19:18 Posty: 17 Lokalizacja: Myszków/Gliwice
Imię: Tomek
|
Jeżeli się nie mylę to ta niezydentyfikowana wieża znajduje się na terenie byłego młyna przy ulicy Kopernika.
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 1 maja 2011, o 20:24 |
|
 |
Administrator |
 |
|
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 17 lip 2019, o 10:17 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Tej wieży niestety też już od kilku lat nie ma, wraz z innymi zabudowaniami została wyburzona (info od Toma).
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|
|
|