|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
trobal
|
Napisane: 25 maja 2010, o 17:56 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 9 mar 2010, o 06:42 Posty: 2433 Lokalizacja: Warszawa Pochwały: 1
Imię: Tomek
|
_________________ wygodnie jest nie wiedzieć wygodnie jest iść spać Lech Janerka "Epidemia epilepsji"
|
|
 |
|
 |
Nindzor
|
Napisane: 15 kwi 2011, o 22:49 |
|
Dołączył(a): 1 kwi 2011, o 18:53 Posty: 114 Lokalizacja: Mąkosin/Biejków
Imię: Paweł
|
Kirkut jest w stanie fatalnym mieści się w lesie, więc nie śmiać mi się jakie będą wskazówki. Pojedziecie poszukacie to podziękujecie mi za to       Jak Znaleźć: Woj: Mazowieckie Pow: Garwolin Msc: Sulbiny Lokalizacja Google Map Dodatkowe wskazówki: Ostatnia ulica w Garwolinie jadąc od centrum po prawej stronie, po lewej polna droga w Sulbinach w nią skręcamy. Dojedziemy do szlabanu (tu dobre miejsce na zostawienie samochodu) dalej prosto pieszo około 150m po lewej stronie dwie brzozy. Dosyć charakterystyczne bo las jest sosnowy skręcamy przy nich w lewo i tam właśnie znajdziemy pokazane na zdjęciach macewy. Tak na marginesie teren kirkutu od wspomnianego szlabanu zaczyna się 50m dalej, szerokość się nie zmieniła około 100m i długości około 400m tylko że macewy są tylko w tym miejscu co napisałem, reszta to już po prostu tylko kawałek sosnowego lasu. Znalazłem też świeże ślady rycia w ziemi (rozkopane groby)mimo iż ludzie mieszkający obok kirkutu wyganiają kopiących to nie ma wart 24h na dobę. Tylko ślady rozkopywania grobów można znaleźć na całym obszarze kirkutu. W czasie wojny komendant żandarmerii miał z macew z tego kirkutu wybudowany basen. Reszta macew poszła standardowo na umocnienia dróg itp. W trakcie remontu jednej z dróg w 2002 ponoć udało się znaleźć sporą część macew nie wiem jednak co z nimi zrobiono.
_________________ Zobacz to czego nie ma Oblicz to co nie istnieje
Ostatnio edytowano 16 kwi 2011, o 13:29 przez le_szek, łącznie edytowano 1 raz |
Proszę nie używać czerwonego koloru w postach, jest zastrzeżony dla adminów. |
|
|
 |
|
 |
_hipcia
|
Napisane: 16 kwi 2011, o 06:31 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 20:46 Posty: 4449 Lokalizacja: Rybnik Pochwały: 1
Imię: Małgosia
|
Pięknie Paweł  , ale dlaczego dajesz zdjęcia do góry nogami?
|
|
 |
|
 |
Nindzor
|
Napisane: 16 kwi 2011, o 11:27 |
|
Dołączył(a): 1 kwi 2011, o 18:53 Posty: 114 Lokalizacja: Mąkosin/Biejków
Imię: Paweł
|
W sumie tylko jedna macewa jest sfotografowana od jej górnej strony. Fotografowałem je z perspektywy od strony drogi i tak były ułożone. Ale nie martw się moje zdolności fotograficzne się poprawiły od tego czasu. Będzie więcej i lepiej
_________________ Zobacz to czego nie ma Oblicz to co nie istnieje
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|
|
|