|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
Autor |
Wiadomość |
kopice.org
|
Napisane: 21 lip 2017, o 00:30 |
|
Imię: kopice.org
|
|
 |
|
 |
kopice.org
|
Napisane: 21 lip 2017, o 00:41 |
|
Imię: kopice.org
|
Witam Wszystkich, niestety często zmieniają się usługi webhostingowe, dlatego także adresy serwerów, na których ukazywała się przez ostatnie 11lat zawartość witryny http://www.kopice.orgOd początku roku jestem osiągalny ponownie pod właściwym, źródłowym adresem kopice.org Poza tym można także poprzez Facebooka pod adresem https://www.facebook.com/kopice.org/Nie wykluczone że znowu kiedyś kogoś coś ugryzie i zniknę z Facebooka na jakiś czas, jak miało to miejsce rok temu, kiedy zblokowano moje konto na 6 miesięcy, nie podając konkretnych powodów. Komuś chyba zaszkodziłem lub zalazłem za skórę i postarał się o zblokowanie mojego konta. Dopiero po reakcji mojego adwokata Facebook uległ i odblokował konto w przeciągu 2 dni. Do dzisiaj nie znam powodu 6-cio miesięcznej blokady... Tak więc gdyby Facebook ponownie padł, to jestem zawsze do odnalezienia pod http://www.kopice.orgPozdrawiam serdecznie Janusz
|
|
 |
|
 |
Petrus
|
Napisane: 1 paź 2017, o 18:56 |
|
 |
Muszkieter |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 21:16 Posty: 4901 Lokalizacja: Silesia Pochwały: 1
|
|
 |
|
 |
fbatekb
|
Napisane: 17 paź 2017, o 10:19 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 30 maja 2009, o 11:26 Posty: 7113 Lokalizacja: Warszawa
|
http://www.nto.pl/wiadomosci/brzeg/a/ko ... ,12582750/Koniec marzeń o renowacji pałacu w Kopicach. Luksemburski inwestor okazał się złudzeniem. Właściciel Globucor Louxembourg zniknął zostawiając za sobą długi. Jego współpracownik zdradza, że firma była mydlaną bańką.
_________________ Warszawiacy z krwi i kości...
|
|
 |
|
 |
marcin79
|
Napisane: 17 paź 2017, o 11:25 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 21:49 Posty: 1272 Lokalizacja: Starless Aeon Pochwały: 1
|
Już dawno temu wyzbyłem się złudzeń co do odbudowy pałacu. Kopice to dziura w szczerym polu. Nikt o zdrowych zmysłach nie wywali grubych milionów w szczere pole. Inwestycja musi się przecież zwrócić, więc co by tu musiało powstać, by się kiedykolwiek zwróciło? Taniej byłoby wybudować taki obiekt od podstaw, niż ratować te "skorupki". Pałac w Kopicach jest mi bardzo bliski, ale jestem realistą i nie widzę cienia szansy na odbudowę.
_________________ ἄθεος
|
|
 |
|
 |
Szwendanie
|
Napisane: 21 kwi 2018, o 13:31 |
|
Imię: Marek
|
Jak jest z wejściem na teren pałacu? Bo jutro wybieram się w te okolice.
|
|
 |
|
 |
marcin79
|
Napisane: 22 kwi 2018, o 00:01 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 21:49 Posty: 1272 Lokalizacja: Starless Aeon Pochwały: 1
|
Szwendanie napisał(a): Jak jest z wejściem na teren pałacu? Bo jutro wybieram się w te okolice. Pooglądasz zza płotu.
_________________ ἄθεος
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 27 kwi 2018, o 22:15 |
|
 |
Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 08:40 Posty: 6799 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Leszek
|
_________________ — Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
Burza
|
Napisane: 27 kwi 2018, o 22:20 |
|
 |
Moderator |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 16:15 Posty: 1758 Lokalizacja: Bielsko-Biała Pochwały: 3
Imię: Asia
|
Jest nawet kilka zdjęć z wnętrza, fajnie, ponieważ 3/4 to widoki z daleka, zza drzew lub wody.
|
|
 |
|
 |
Petrus
|
Napisane: 28 kwi 2018, o 07:32 |
|
 |
Muszkieter |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 21:16 Posty: 4901 Lokalizacja: Silesia Pochwały: 1
|
Pewnie, że "widzieliście" Przy ostatnim wysypie z NAC pojawiło się mnóstwo ciekawych obiektów. Szkoda że sporo zdjęć jest źle dopasowanych, źle podpisanych, lub podpisanych jako niezidentyfikowane miejsce itd. Już myślałem, czy im listy poprawek nie podesłać.
|
|
 |
|
 |
Aga
|
Napisane: 30 sty 2019, o 13:11 |
|
 |
Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
Heniek
|
Napisane: 30 sty 2019, o 18:04 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 21:36 Posty: 6011 Lokalizacja: Chorzów/Hajduki Pochwały: 1
Imię: Henryk.
|
"I ogołocone z drzew" tym razem chyba to dobrze,chyba że poszli na całość.
_________________ "Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę.Kocham śląską ziemię i śląską krainę....." Juliusz Ligoń. [*] http://www.youtube.com/watch?v=4Fx4mshinO0 [*]
|
|
 |
|
 |
Aga
|
Napisane: 30 sty 2019, o 18:53 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Mam mieszane odczucia, zwłaszcza, że drzewa przed bramą wjazdową i przed stawem w żaden sposób nie groziły pałacowi ani go nie zasłaniały. Dodam - stare, zdrowe drzewa...
|
|
 |
|
 |
Kumari
|
Napisane: 30 sty 2019, o 21:28 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 21:58 Posty: 3759 Lokalizacja: Jankowice Pochwały: 1
Imię: Renata
|
Kopice na zimowych zdjęciach Agi dalej wyglądają pięknie. Chociaż prawdą jest, że: marcin79 napisał(a): Już dawno temu wyzbyłem się złudzeń co do odbudowy pałacu. Kopice to dziura w szczerym polu. Nikt o zdrowych zmysłach nie wywali grubych milionów w szczere pole. Inwestycja musi się przecież zwrócić, więc co by tu musiało powstać, by się kiedykolwiek zwróciło? Taniej byłoby wybudować taki obiekt od podstaw, niż ratować te "skorupki". Pałac w Kopicach jest mi bardzo bliski, ale jestem realistą i nie widzę cienia szansy na odbudowę. to jednak znacznie mniej kosztowne byłoby zabezpieczenie pałacu w stanie ruiny. Zupełnie nie mam głowy do interesów, ale może postawienie gdzieś w pobliżu pensjonatu z salą weselną i wynajmowanie pałacu jako pleneru do zdjęć, czy też stworzenie programu wycieczek dla szkół, takich lekcji historii w terenie dałoby obiektowi jakąś szansę na przetrwanie.
|
|
 |
|
 |
Szamot
|
Napisane: 30 sie 2019, o 12:41 |
|
 |
Bratnia dusza |
Imię: Tomasz
|
|
 |
|
 |
mwaldau
|
Napisane: 13 wrz 2019, o 10:13 |
|
Dołączył(a): 29 wrz 2011, o 12:29 Posty: 68 Lokalizacja: Wiekszyce
Imię: Max
|
Myślę że co do udostępnienia pałacu dla zdjęć weselnych nie ma na to szans po pierwsze: -właściciel nigdy się nie zgodzi -po drugie spadające cegły mogłyby kogoś uderzyć ewentualnie zabić i nikt nie chce mieć problemu. To jest ruina ruin w stanie agoni która po pierwszym wietrze niestety może się zawalić, nikt nie wie jaki jest stan murów. Zabudowania gospodarcze to niestety inny właściciel a idzie mu całkiem dobrze z odbudową tego co ma  to się chwali.
_________________ Sterne hoch die Kreise schlingen, Aus des Schnees Einsamkeit Steigt's wie wunderbares Singen- O du gnadenreiche Zeit. JvE.
|
|
 |
|
 |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|
|
|