|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
Autor |
Wiadomość |
Master
|
Napisane: 9 lut 2016, o 14:17 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Marek
|
Mamy już nowy dział Tom dołączył do elitarnego grona eksploratorów. Gratulacje
|
|
 |
|
 |
Franz Aufmann
|
Napisane: 9 lut 2016, o 17:27 |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: Franz
|
Posprzątane w dziale "Przeciwlotnicze".
Dział techniczny docelowo powinien być podzielony na wyposażenie przed i powojenne. Bliskie mi są zagadnienia wentylacji schronów. Chętnie poświęcę kilka postów temu dla mnie ciekawemu tematowi.
Podziękowania Kolegom tworzącym nowy dział.
|
|
 |
|
 |
tom1977
|
Napisane: 9 lut 2016, o 17:39 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Dołączył(a): 17 lis 2015, o 09:04 Posty: 970 Lokalizacja: Ruda Śląska
Imię: Tomasz
|
Hmm... moja ikonka "zawisła" nad działem "Wyposażenie techniczne schronów przeciwlotniczych"  Brawo Ja
_________________ Facebook - Górnośląskie Zabytki Militarne
|
|
 |
|
 |
forty44
|
Napisane: 10 lut 2016, o 17:13 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Piotr
|
Brawo Ty  .
|
|
 |
|
 |
sklsk
|
Napisane: 27 kwi 2016, o 09:08 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Paweł
|
Przeglądałem kilka wątków z Linii Mołotowa i nasunęła mi się jedna uwaga. Duża część schronów w tytułach jest opisywana jako "schron gdzieśtam". Mamy już chyba na tyle ugruntowaną wiedzę by jednak posługiwać się bardziej szczegółowym nazewnictwem, może warto by przynajmniej w tytułach pododawać o jaki schron, schrony może chodzić. Niestety jest to praca dla autorów wątków i moderatora
_________________ http://www.fotoroztocze.wordpress.com -Powolne dreptanie po Roztoczu Na froncie nie ma ludzi niewierzących i niepalących, każdy przed walką zapali papierosa i poprosi Boga o opiekę choćby był ateistą.
|
|
 |
|
 |
Mate
|
Napisane: 4 maja 2016, o 14:59 |
|
 |
Bratnia dusza |
Dołączył(a): 22 mar 2013, o 16:49 Posty: 1374 Lokalizacja: Warszawa
Imię: Mateusz
|
Jak bym wiedział, że uwaga dotyczy mich postów, to chętnie wprowadzę zmiany.
|
|
 |
|
 |
sklsk
|
Napisane: 4 maja 2016, o 18:47 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
|
nie wnikałem czyich, po prostu przeglądałem wątki i często pisze tylko "schron gdzieś tam" a jak by dostawić nawet skrótową nazwę apk ppk itd to ewentualne poszukiwania były by łatwiejsze
_________________ http://www.fotoroztocze.wordpress.com -Powolne dreptanie po Roztoczu Na froncie nie ma ludzi niewierzących i niepalących, każdy przed walką zapali papierosa i poprosi Boga o opiekę choćby był ateistą.
|
|
 |
|
 |
Mate
|
Napisane: 31 maja 2016, o 15:37 |
|
 |
Bratnia dusza |
Dołączył(a): 22 mar 2013, o 16:49 Posty: 1374 Lokalizacja: Warszawa
Imię: Mateusz
|
Mamy w gronie kolegów nowe "bratnie duszyczki".
|
|
 |
|
 |
Franz Aufmann
|
Napisane: 1 cze 2016, o 16:56 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Gratulacje dla wszystkich nowych fortecznych bratnich dusz.
|
|
 |
|
 |
sklsk
|
Napisane: 1 cze 2016, o 20:39 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
|
przyłączam się do gratulacji
|
|
 |
|
 |
Master
|
Napisane: 6 cze 2016, o 13:37 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Imię: Marek
|
Witam, też gratuluję wszystkim bratnim duszom
|
|
 |
|
 |
Heniek
|
Napisane: 30 lip 2016, o 04:52 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 21:36 Posty: 5633 Lokalizacja: Chorzów/Hajduki Pochwały: 1
Imię: Henryk.
|
Po wymianie korespondencji doradzono mi aby napisać tu. Moja sugestia dotycząca Obszaru Warownego Śląsk. Wiem że zeszłego roku było rozważane tutaj,aby działy dla np. "Szybu Artura" jako dział a w nim wszystkie punkty oporu do niego należące,jednym słowem zrobić działy dla grup bojowych jak "Wirek","Kłodnica" itp. a w nich powtykać wszystko to co ich dotyczy,poszczególne punkty oporu etc. Znacznie ułatwiło by to dotarcie do poszczególnych schronów,że nie wspomnę o przejrzystości. Oczywiście że na przeszkodzie stoi regulamin "minimum 10 wątków aby utworzyć dział lub poddział",ale jednak tutaj by to znacznie uczyniło czytelnym,że nie wspomnę o masie brakujących zdjęć i z tym też trza coś zrobić. Przeglądnijcie,zastanówcie się nad tym.
_________________ "Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę.Kocham śląską ziemię i śląską krainę....." Juliusz Ligoń. [*] http://www.youtube.com/watch?v=4Fx4mshinO0 [*]
|
|
 |
|
 |
Franz Aufmann
|
Napisane: 31 lip 2016, o 01:44 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Propozycja podzielenie wszystkich postów dotyczących OWŚ na podziały po jednym na każdy punkt oporu jest logiczna. Dział dotyczący fortyfikacji OWŚ byłby bardzo przejrzysty i ułatwiłby przeglądanie tematyczne postów. Podział postów zajmuje "chwilę" i nie przysparza większych problemów. Zasadniczym problemem jest regulamin forum, który dopuszcza wyodrębnienie minimum 10 postów. Wątki powiązane z "Szybem Artura" nie spełniają tego kryterium. Jeżeli tylko administratorzy forum przychylnie zaakceptują nasze sugestie, pojawi się nowy podział i konkurs na ikonki  . Drugim problemem bardzo istotnym występującym w postach dotyczących OWŚ są nie działające poprawnie linki do zdjęć. Kilkukrotnie prosiłem o modyfikację postów. ZERO reakcji. Może rzeczywiście należy je usuwać? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Auf... pozdrawia
|
|
 |
|
 |
Heniek
|
Napisane: 31 lip 2016, o 07:41 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 21:36 Posty: 5633 Lokalizacja: Chorzów/Hajduki Pochwały: 1
|
Moje zdanie na temat dzielenia wyraziłem.Jeśli chodzi o inki do zdjęć to byłbym zdania aby zostawić tylko informacje o obiektach bo są wyczerpujące a reszta usunąć i to tak by się trzymało kupy.Skoro zero reakcji innej możliwości nie widzę.
_________________ "Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę.Kocham śląską ziemię i śląską krainę....." Juliusz Ligoń. [*] http://www.youtube.com/watch?v=4Fx4mshinO0 [*]
|
|
 |
|
 |
tom1977
|
Napisane: 2 sie 2016, o 17:53 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Dołączył(a): 17 lis 2015, o 09:04 Posty: 970 Lokalizacja: Ruda Śląska
Imię: Tomasz
|
Jestem ZA utworzeniem podziału na poszczególne punkty oporu oraz za usunięciem "martwych" linków zdjęć. Widzę jedynie problem z punktami oporu nie posiadających tylu schronów aby powstało z tego 10 postów
_________________ Facebook - Górnośląskie Zabytki Militarne
|
|
 |
|
 |
Ostatnio 401
|
Napisane: 2 sie 2016, o 22:08 |
|
 |
Bratnia dusza |
Dołączył(a): 29 lip 2014, o 09:07 Posty: 594 Lokalizacja: Katowice
Imię: Darek
|
Tym sposobem nie powstaną też oddzielnie Hel ani Węgierska Górka. Te i małe Grupy Bojowe OWŚ są chyba przypadkami które należy traktować wyjątkowo. Jest i precedens - JASTARNIA.
|
|
 |
|
 |
Heniek
|
Napisane: 3 sie 2016, o 04:48 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Ostatnio 401 napisał(a): Tym sposobem nie powstaną też oddzielnie Hel ani Węgierska Górka. Te i małe Grupy Bojowe OWŚ są chyba przypadkami które należy traktować wyjątkowo. Jest i precedens - JASTARNIA. Tym sposobem nie ch powstaną też oddzielnie Hel ani Węgierska Górka. Te i małe Grupy Bojowe OWŚ są chyba przypadkami które należy traktować wyjątkowo. Jest i precedens - JASTARNIA. Nie dopisałeś " ch" literówka? Czy świadomie.Sorry ale to brzmi nie precyzyjnie.
|
|
 |
|
 |
Franz Aufmann
|
Napisane: 3 sie 2016, o 22:55 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Może w pierwszej kolejności należałoby przygotować propozycje ikonki dla działu "Punkt oporu Szyb Artura"?
|
|
 |
|
 |
Heniek
|
Napisane: 4 sie 2016, o 06:46 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Franz Aufmann napisał(a): Może w pierwszej kolejności należałoby przygotować propozycje ikonki dla działu "Punkt oporu Szyb Artura"? Wybierać jest z czego.
|
|
 |
|
 |
Ostatnio 401
|
Napisane: 4 sie 2016, o 22:09 |
|
 |
Bratnia dusza |
Dołączył(a): 29 lip 2014, o 09:07 Posty: 594 Lokalizacja: Katowice
Imię: Darek
|
Heniek napisał(a): literówka? Czy świadomie. Świadomie literówkowa nieświadoma prowokacja  Temat wymaga podziałów bezwzględnie. We wspomnianej Jastarni jest 7 obiektów, a w OWŚ jest ich na 4 strony.
|
|
 |
|
 |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|
|
|