|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
_hipcia
|
Napisane: 25 gru 2009, o 09:55 |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 20:46 Posty: 4410 Lokalizacja: Rybnik Pochwały: 1
Imię: Małgosia
|
Temat prawie na Boże Narodzenie „Oto Anioł Pański ukazał się Józefowi i rzekł: Wstań, weź Dziecię i Jego Matkę i uchodź do Egiptu... bo Herod będzie szukał Dziecięcia, aby Je zgładzić. On wstał, wziął w nocy Dziecię i Jego Matkę i udał się do Egiptu.”W dzielnicy Koptyjskiej, czyli enklawie chrześcijaństwa, w Kairze… Koptowie w miejscu zatrzymania się Świętej Rodziny pobudowali kościoły i klasztory… Załącznik:
1.jpg [ 83.42 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Załącznik:
2.jpg [ 85.06 KiB | Przeglądane 350 razy ]
...między innymi i kościół św.Barbary oraz kościół św. Sergiusza (Abu Sarga). Ten drugi to prawdopodobnie najstarsza świątynia koptyjska w Kairze. W krypcie pod kościołem, wg tradycji, ukrywała się Święta Rodzina, gdy przebywała na wygnaniu w Egipcie. Załącznik:
3.jpg [ 82.72 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Dochodzi się do kościołów zaułkami i wąskimi zatłoczonymi uliczkami. Załącznik:
4.jpg [ 82.53 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Załącznik:
5.jpg [ 87.76 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Oczywiście robienie zdjęć we wnętrzach surowo zakazane, więc są one do…  i w śladowej ilości. A w dzikich krajach lepiej przestrzegać obowiązujących praw  Załącznik:
6.jpg [ 86.17 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Załącznik:
7.jpg [ 65.76 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Nie wiem co jest na zdjęciach, gdyż pilot przed wejściem do świątyni był zbyt oddalony, by go usłyszeć. Załącznik:
8.jpg [ 44.9 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Załącznik:
9.jpg [ 47.56 KiB | Przeglądane 350 razy ]
Ponadto cała wycieczka mi jakoś szybko umykała i bojąc się, że się zgubię (co się ostatecznie i tak stało) nie robiłam w tych wąskich uliczkach zbyt dużo zdjęć. Oczywiście teraz tego żałuję, ale trudno... Załącznik:
10.jpg [ 101.46 KiB | Przeglądane 350 razy ]
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|