|
 |
EksploratorzyForum zbuntowanych poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Petrus
|
Napisane: 1 cze 2010, o 22:23 |
|
 |
| Muszkieter |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:16 Posty: 2743 Lokalizacja: Silesia, Racibórz Pochwały: 1
|
Łojowice (woj. dolnośląskie, pow. strzeliński, gm. Wiązów) Kolejny pałac, do którego z braku czasu nie było mi dane podejść, stąd skromna fotka w dodatku drzewa przeszkadzają 
|
|
 |
|
 |
|
Pałace Śląska
|
Napisane: 18 kwi 2011, o 09:48 |
|
 |
| Przyjaciel |
Imię: Karolina i Damian
|
|
Elewacja frontowa pałacu sugeruje, że jest to mały budynek, tymczasem od strony parku niespodziewanie wyrasta dobudowane do korpusu dodatkowe skrzydło. Niejasny jest czas powstania rezydencji, według różnych stron internetowych pałac wzniesiono w XVIII lub XIX w. W rejestrze zabytków jako datę budowy podano 1848 rok. (nr rej.: 608/W z 29.12.1987 r.).
| Załączniki: |

PICT1230.JPG [ 106.98 KiB | Przeglądane 401 razy ]
|

PICT1239.JPG [ 128 KiB | Przeglądane 401 razy ]
|
|
|
 |
|
 |
|
buba
|
Napisane: 27 lis 2011, o 23:21 |
|
 |
| Przyjaciel |
Dołączył(a): 30 lis 2010, o 00:14 Posty: 1438 Lokalizacja: Oława
Imię: paulina
|
Petrus napisał(a): Kolejny pałac, do którego z braku czasu nie było mi dane podejść ja akurat czas miałam ale przeszkodził mi płot , zamknieta brama i kręcący sie w okolicy ludzie...
_________________ "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
| |
|
|