|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
buba
|
Napisane: 18 gru 2010, o 19:42 |
|
 |
Przyjaciel |
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 23:14 Posty: 3022 Lokalizacja: Oława
Imię: paulina
|
wygladal na zamieszkany. Wokol rozne drobne ruiny w mniejszym lub wiekszym stanie rozkladu i maszyny gospodarskie nic na necie o nim nie znalazlam 
_________________ "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
|
|
 |
|
 |
Naneczka
|
Napisane: 13 cze 2012, o 10:48 |
|
Imię: Eva
|
To jest mieszkanie mojej rodziny. Moj Tato sie w nim urodzil 54 lata temu. Rodzice mieli w nim swoje wesele i ehm...chyba na strychu mieli super randke, ktorej skutkiem jestem JA!:D Moja Ciocia i jej rodzina dalej tam mieszka. Szkoda ze nie jest remontowany. Jest sliczny w srodku. Piekne schody. Piekne kominki....ale nie remontowane. Mozna sobie wyobrazic jaki byl piekny kiedys. Znalazlam stare zdjecie w ksiazce. Sam mezczyzna tam mieszkal kiedys, kiedys ( 100 lat temu ). Mial z 6-10 osob/kobiet na zdjeciu obok niego, ktore pracowaly w tym zamku. Byly ubrane jak kucharki i pokojowki. Ponoc cale Ruszkowice nalezaly do wlasciciela tego domu. W pewnym momencie mieszkala tam kobieta, i miala po drugiej stronie piekny ogrod, ktory potem zostal zaniedbany. Jak bym mogla to bym wrocila i caly odremontowala.
|
|
 |
|
 |
Aga
|
Napisane: 13 cze 2012, o 14:02 |
|
 |
Moderator |
 |
|
Naneczka napisał(a): Znalazlam stare zdjecie w ksiazce. Sam mezczyzna tam mieszkal kiedys, kiedys ( 100 lat temu ). Mial z 6-10 osob/kobiet na zdjeciu obok niego, ktore pracowaly w tym zamku. Byly ubrane jak kucharki i pokojowki. Ponoc cale Ruszkowice nalezaly do wlasciciela tego domu. Zdjęcie nie miało opisu?
|
|
 |
|
 |
Petrus
|
Napisane: 13 cze 2012, o 18:57 |
|
 |
Muszkieter |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 21:16 Posty: 5109 Lokalizacja: Silesia Pochwały: 1
|
Ruszkowice (woj. dolnośląskie, pow. dzierżoniowski, gm. Niemcza) niem. Ruschkowitz, LohensteinO informacje naprawdę ciężko. Archiwalne zdjęcia można zobaczyć na http://www.slaskiezamki.pl/powiaty/dzie ... owice-dworNa starych zdjęciach widoczny jest dwór z przeciwnej strony niż na zdjęciach Pauliny. Widać, że dwór w czasach przedwojennych przechodził remont, pewnie ostatni. Dawniej prawdopodobnie istniała sień przelotowa, później widoczny dobudowany centralnie ganek - przesunięty względem starego wejścia. Jak widać po drugiej stronie nie zmieniano wejścia. Zmieniono również stolarkę okienną - do dziś zachowały się okna z takim samym podziałem. Naneczka napisał(a): Szkoda ze nie jest remontowany. Jest sliczny w srodku. Piekne schody. Piekne kominki....ale nie remontowane. Pewnie posiadasz jakieś zdjęcia z okresu młodości rodziców? A może zrobisz jakieś zdjęcia tych pięknych wnętrz i pokażesz nam je na forum?  Zresztą zdjęcia z zewnątrz też by się przydały. Może wiesz do kogo należał przed i po wojnie? Masz jakieś info o historii tego miejsca? Naneczka napisał(a): Jak bym mogla to bym wrocila i caly odremontowala.  Czy to znaczy, że jest obecnie własnością waszej rodziny?
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|