|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
furman
|
Napisane: 21 paź 2010, o 19:09 |
|
Imię: Piotr
|
Jestem nowy na forum (witam wszystkich) i nie wiem czy umieszczam w odpowiednim dziale. Za pałacem Paulinum w Jeleniej Górze przy ul. Sudeckiej znajdują się budynki i poligon dawnej jednostki wojskowej. Stacjonował tu 18 Karkonoski Pułk Przeciwlotniczy. Jednostka została zlikwidowana przez ówczesnego ministra obrony narodowej Jerzego Szmajdzińskiego ale jak na razie nie udało mi się znaleźć dokładnej daty zamknięcia jednostki. Dzisiaj: część adaptowana na dość ekskluzywne osiedle, część właśnie przebudowywana jest na kryte korty tenisowe, jest jeszcze skansen uzbrojenia wojska polskiego reszta budynków stoi opuszczona. Niestety właśnie rozpoczyna się budowa obwodnicy południowej Jeleniej Góry i część budynków zostanie zniszczona. Fotorelacja: http://picasaweb.google.pl/Trappeur6/Op ... iejGorze2#i http://picasaweb.google.pl/Trappeur6/Op ... niejGorze#pozdrawiam
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 21 paź 2010, o 20:34 |
|
 |
Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 08:40 Posty: 7562 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Leszek
|
Witaj  Dział dobry, ciekawe zdjęcia (i obiekt) - a jeszcze jakbyś parę wrzucił do wątku, było super
_________________ Jeśli gdzieś nie wyświetlają się moje zdjęcia, proszę o PM.
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
buba
|
Napisane: 30 lis 2010, o 09:19 |
|
 |
Przyjaciel |
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 23:14 Posty: 3022 Lokalizacja: Oława
Imię: paulina
|
_________________ "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
|
|
 |
|
 |
RoboCop
|
Napisane: 30 lis 2010, o 16:25 |
|
Dołączył(a): 10 sie 2010, o 17:22 Posty: 555 Lokalizacja: Trójkąt Trzech Cesarzy
Imię: Robert
|
|
 |
|
 |
furman
|
Napisane: 3 sty 2011, o 20:35 |
|
|
RoboCop napisał(a): to jest fragmentem ekskluzywnego osiedla na które zostały adaptowane budynki koszar
|
|
 |
|
 |
furman
|
Napisane: 23 sty 2011, o 22:25 |
|
|
|
 |
|
 |
buba
|
Napisane: 30 sty 2011, o 20:36 |
|
 |
Przyjaciel |
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 23:14 Posty: 3022 Lokalizacja: Oława
Imię: paulina
|
jakby dalo rade wejsc do tego budynku kilkupietrowego za siatka - to by byl bajer!!!! precz z obwodnicami- niszcza tyle klimatycznych miejsc! to samo jest wokol wroclawia, na gornym slasku.... syf totalny...
_________________ "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
|
|
 |
|
 |
furman
|
Napisane: 8 paź 2011, o 11:08 |
|
|
Podobno jednostka już przestaje istnieć... budynki jeszcze stoją ale są przysypane ziemią..
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|