Zarejestruj    Zaloguj    Dział    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » Eksploracja » Wieże ciśnień i inne » Wieże - Mazowieckie




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Post Napisane: 22 kwi 2011, o 21:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, o 18:53
Posty: 114
Lokalizacja: Mąkosin/Biejków
Imię: Paweł
Wieża, a właściwie to co z niej zostało. Była trzecią siostrą, bliźniaczka tych z Tarczyna i Grójca.

Teraz wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Jak znaleźć:
Woj: Mazowieckie
Pow: Piaseczyński
Mst: Piaseczno
Ul: skrzyżowanie Henryka Sienkiewicza i Wojska Polskiego

Lokalizacja Google Map

_________________
Zobacz to czego nie ma
Oblicz to co nie istnieje


Ostatnio edytowano 23 kwi 2011, o 07:43 przez Aga, łącznie edytowano 1 raz
Interpunkcja


Góra 
 Zobacz profil GG  
 
 Post Napisane: 27 lis 2011, o 15:57 
Offline

Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:09
Posty: 106
Lokalizacja: Mazowsze
Imię: Mirosław
Wieża ciśnień w Piasecznie to nie bliźniacza wieża tych z Grójca i Tarczyna, a ta niby pozostałość po wieży ciśnień to studnia a dokładnie budowla pompowni z istniejącą wewnątrz studnią. Nieistniejąca natomiast wieża ciśnień została faktycznie zburzona, ale w całości. Na archiwalnej fotografii ze strony piaseczyńskiej kolejki widnieją oba obiekty, zdjęcie pochodzi z roku 1985.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Post Napisane: 27 lis 2011, o 20:53 
Offline
Bratnia dusza
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:54
Posty: 344
Ciekawa sprawa, ale jakbyś mógł jeszcze raz spróbować z podpięciem samego zdjęcia lub linku do niego.
U mnie się nie wyświetla :placze:


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Post Napisane: 27 lis 2011, o 22:02 
Offline
Przyjaciel
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2010, o 06:42
Posty: 2434
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Imię: Tomek
Metort napisał(a):
jakbyś mógł jeszcze raz spróbować z podpięciem samego zdjęcia lub linku do niego.
U mnie się nie wyświetla :placze:

Mad-max nie zamieścił linku do zdjęcia ani zdjęcia w swoim poście.

_________________
wygodnie jest nie wiedzieć
wygodnie jest iść spać
Lech Janerka "Epidemia epilepsji"

Obrazek


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Post Napisane: 27 lis 2011, o 22:09 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2009, o 08:40
Posty: 6464
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Leszek
Chodzi o to zdjęcie: http://www.kolejka-piaseczno.com/pol/im ... lia/20.jpg

_________________
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! —
raz Polak skandował
i popatrzył nań Kościuszko,
i się zwymiotował.
K.I.Gałczyński


Góra 
 Zobacz profil GG  
 
 Post Napisane: 28 lis 2011, o 22:41 
Offline
Bratnia dusza
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:54
Posty: 344
I wszystko jasne :)


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Post Napisane: 29 mar 2014, o 14:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, o 18:53
Posty: 114
Lokalizacja: Mąkosin/Biejków
Imię: Paweł
Według planów jakie mam tam stała wieża, od informacji którzy tam pracują to coś to co po niej pozostało.
Ale sądząc po planach takie same wieże stały w Piasecznie, Łosiu, Grójcu, Mogielnicy, Nowym Mieście, Górze Kalwarii.
Czy wieża mogła stać na ujęciu wody wydaje mi się to logiczne. Znam też historie i powód jej rozebrania do obecnego stanu.

_________________
Zobacz to czego nie ma
Oblicz to co nie istnieje


Góra 
 Zobacz profil GG  
 
Dodaj do: Dodaj do Gadu-Gadu Dodaj do Grono.net Dodaj do Twitter Dodaj do Blip Dodaj do Flaker Dodaj do Pinger Wypowiedź dla Wykop Wypowiedź dla Facebook Wypowiedź dla Gwar Wypowiedź dla Delicious Wypowiedź dla Digg Wypowiedź dla Google Wypowiedź dla Reddit Wypowiedź dla YahooMyWeb Śledzik Dodaj do Kciuk.pl Dodaj do Spinacz.pl Dodaj do Yam.pl
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strona główna forum » Eksploracja » Wieże ciśnień i inne » Wieże - Mazowieckie


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

 
 

 
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

[ Time : 0.204s | 15 Queries | GZIP : Off ]